Facebook experimenterade med användarna

Facebook utförde ett experiment. (Utan att meddela testpersonerna) Skulle folk skriva annorlunda, efter vad de nyss läst?

I det allmäna nyhetsflödet, ser vi främst vad våra vänner skrivit. Troligen ser vi oftare vänner vars inlägg vi “Gillat” och/ eller kommenterat. Samt sällan de andra. Gissningsvis testar FB då och då med icke-vänner. Kanske de matchar upp folk som har gemensamma vänner, gemensamma intressen, beteenden m.m.

I experimentet delade FB in folk i två grupper. Först värderade man ord som “positiva” och “negativa”. Den ena gruppen fick se “positiva” inlägg från sina vänner. Den andra fick se “negativa”. Sedan kollade FB vilken typ av ord testobjekten skrev oftare.

 

New York Times skriver:

http://www.nytimes.com/2014/06/30/technology/facebook-tinkers-with-users-emotions-in-news-feed-experiment-stirring-outcry.html


Comments are closed.