Facebook analyserar ljud

Eftersom Facebooks mjukvara reagerar på den som försöker publicera upphovsrättsskyddad musik, så indikerar det att FB analyserar de ljudspår man försöker lägga upp.

Om de ändå analyserar alla ljud, så kollas ju talinspelningar också. Då lär mjukvaran känna igen även röster och kan – teoretiskt – hitta vem som talar också. Med FB:s mobil-app ger man dem tillåtelse att använda miken i mobil (och laptop förmodar jag) Då skulle de kunna spara ljudbilden av den röst som oftast är närmast. Såklart även vid telefonsamtal (samt Skype) Då blir ju identitet på röst mycket säkrare. (Samt på den man pratar med i telefon)

Om man sedan pratar i en butik som är samarbetspartner med FB, så skulle man kunna identifieras efter rösten även där.

Annars – om man har sitt ansikte i profilbild på FB – kan butikens övervakningskamera identifiera en med ansiktsigenkänning.

OBS! DÄRMED INTE SAGT ATT DE OCKSÅ GÖR SÅ.

Tekniskt möjligt, men kanske inte implementerat. Ännu. Det är bl.a. dessa detaljer som gör information som samlas in under flera år, långt senare kan komma att användas. Din röst kan sparas. Men var? Och av vem? För att användas till vad? När?


Comments are closed.