Så här kan du trycka pengar

Sedan något halvår försöker jag lära mig vad det här med pengar är och hur de skapas. I literaturen läser jag då ofta att man “trycker pengar”, vilket jag trodde var en metafor då sedlar och mynt inte är så relevanta idag.

Men så plötsligt i duschen i morse, begrep jag; Det är ingen metafor, det är bokstavligt menat. Eftersom börserna är på väg ned idag och nya pengar behöver skapas, är det extra… viktigt att sprida kunskapen om hur man trycker pengar:

1. Sätt dig vid ett tangentbord.
2. TRYCK in valfri mängd pengar.
3. TRYCK på “Enter”.

Du har nu skapat pengar och börsfallet hejdas en aning.

(Fotnot. Tänk också på att ha tangentbordet kopplat till en bank och lova att betala den lika mycket i dina egna pengar, plus ränta)


Comments

One response to “Så här kan du trycka pengar”

Comments are now closed
  1. Lasse Lundeberg skriver:

    För något halvår sedan berättades om ett tekniskt problem som stoppade “nödbetalning” till Grekland.

    Jag tror det var att man inte riktigt fått fram bildskärmar som är så breda, att hela beloppet ryms.

    (Om detta bara varit ett dåligt skämt, hade allt varit bättre)