Data via LED

För någon månad sedan hade jag ingen aning om att den här tekniken existerar. Ganska korkat då jag länge känt till att datasignaler skickas som ljus via fiberkablar. Vet inte om det säger mer om min bristande fantasi, eller hur svårt det kan vara att komma på självklara saker. Självklara när man vet om dem, ja.

LED-belysning kan innehålla data. Det fungerar så att LED kan blinka snabbare än ögat hinner uppfatta. Blinkningarna är våra kära ettor och nollor. Här kan digitala spår skickas “in plain sight”, utan att det syns. Ännu en teknik som man undrar om använts i många för underrättelsearbete.

De små lysdioderna i våra laptops&datorer, bör också kunna skicka data. Med hjälp av virusprogram och kanske “hard wiring”. Sedan finns möjlighet att någon riktar sin mobil, eller annan kamera, mot lysdioderna, och plockar upp vad som finns i datorn. Kanske även fungerar på några meters avstånd. Och genom glasruta. Ännu en väg våra digitala spår kan få fötter.


Comments are closed.