Sista sopplunchen

Kerstin och jag kom just tillbaks från den sista sopplunchen för våren. Det är Svenska kyrkan i Fisksätra som varannan torsdag bjuder på soppa med tilltugg och kaffe. Sedan går vi alltid upp till övervåningen. Idag väntade där Trio med Bumba. Gamla svenska örhängen och berättelser. Jättetrevlig stämning! Inte visste jag att TmB började redan 1957! Vid soppluncherna får man alltid träffa sina grannar. Idag hade vi dessutom bjudit in en vän från Saltsjöbaden.

Tidigare sopplunchers underhållning har varit visa, schlager, blues, klassiskt och svensk folkmusik. Bosse “Allsång” Larsson, Eddie Oliva, Hans Wahlgren, Inger “Pippi” Nilsson”, m.fl. Jättetrevliga var Kaya Ålander och Carin Ödqvist. Mest uppskattade jag Matti Norlin som körde blues med gitarr. Wow, vilken känsla. Men allra mest när han spela folkmusik med nyckelharpa. Då blev jag tårögd. Det är ju sällan man hör det. Kolla in Matti på YouTube. “Walking Blues” t.ex.

Bäst är den värme och opretentiösa  stämning som skapas. Nu får vi hålla oss till hösten när sopplunch med underhållning återkommer.


Comments are closed.