Björknäskyrkan

imageSten och pampighet är inte min kopp choklad. Därför är de flesta kyrkor inte så tilltalande. Dock! Vid en busstur till Björknäs, och vidare vandring med lunchfik som mål, upptäckte jag denna kyrkliga byggnad. Riktigt vacker! Där i solen med barrträd som väktare. Björknäs kyrka ligger som lite undanskymd mellan bussgarage, motorväg och landsväg. Ett stenkast från fiket som också är en gammal upphottad träbyggnad. Varför man så gärna vill käka&fika där. Mitt emellan ligger ett dagis, eller vad det heter nuförtiden. De brukar ju vara trevliga envånings träkåkar. Så och denna gång. Mitt emot finns nya radhus, i form av en gammal träkåk i jätteformat. Fast det är betong med träpaneler. Kolla.

Det är som dessa ovanligt vackra hus ligger lite på undantag.


Comments are closed.