Blomplantering, valet i Pakistan och staty av kompost

image

Dagen började med alldeles för mycket Facebook, eftersom Maria i Radiogruppen hade så många intressanta inlägg. Men utanför sken solen, och Hyresgästföreningen på min gata hade ju aviserat Planteringsdag. Första gången jag vågade mig ut. Alla dessa år utan någon erfarenhet av jord och blommor har skapat en osäkerhet i hur man gör. Men de som redan börjat plantera känner jag sedan länge från min gata. Och se, de var glada att visa mig tillrätta i mullen. (Som fortfarande finns som bevis på byxornas knän) Knappt hade jag blivit varm i dessa, förräns det bjöds till mat. Sallad, bratwurst, lövbiff, varm korv, biffar, potatissallad, äpplejuice, kaffe, kaka och wienerbröd. Sedan tillbaks i selen.

 

Kerstin hade en vän från Sollefteå på besök. Han behövde nämligen tvätta kläder. (Don´t ask) Det blev en trevlig fikastund med kladdkaka och berättelser om Eurovisionsschlagerfestivalen i Azzerbajan. (Fast med annan stavning) Senare följde vi honom till Saltsjöbanan och på anslagstavlan fanns ett upprop från pakistanska föreningen. De hade fått låna Folkets Hus där storbildsteven visade en pakistansk kanal, med direktrapporter från det historiska valet. Detta på ett för Kerstin och mig ovant språk, men två vänner, en från Chile, en från Pakistan, refererade. Åtta partier ställer upp, fem har supportrar i lokalen. Vi bjöds te, sockerkaka och frukt.

 

Men nu ville Kerstin hem, och som den gentleman jag är, lämnade jag mina vänner och vårt favoritämne; politik. På vågen hem mötte vi en av Fisksätras alternativodlingsexperter, som är med och driver Odla med Solen. De har växthus, jag har ett par gånger hjälpt till att odla utanför sporthallen vid stationen, och nu vid järnvägsövergången blev vi förevisade en jättestaty i form av en sittande människokropp. Skulpterad av en fransk konstnär. Tog en bild med smartfånen. Men, det fanns ju teve hemma oxå. En bok, en författare med Sveland fanns inspelad, och det avnjöts med dekaffinerat kaffe och dubbel ostsmörgås.

 

Kunde inte låta bli att ta en sväng förbi Pakistanska i Folkets hus igen. Blev åter bjuden på te, m.m. och fick en initierad berättelse om Pakistan, USA:s stöd till Talibaner mot Sovjet, med hjälp av pakistanska säkerhetstjänsten, Sveriges vapenexport till fler länder i regionen,… Saker jag inhämtar från källor på internet finns redan hos mina grannar här i Fiskis.

 

Det är ett spännande ställe att bo på.

 


Comments are closed.