Doug McIntyre på KABC

” You should see all the hate mail I get. And that´s just from my family! ”

– Doug McIntyre, radiojournalist på KABC Los Angeles

Det var 1995 -96 som talkradio-stationen KABC i Los Angeles, ordnade något som liknade öppet hus i jakt på nya debattledare. Åren därefter provades ganska länge fler intressanta röster. Mycket bra radio gjordes, med färgstarka värdar, alla typer av inringare, ibland komiker med ljudeffekter, men tyvärr också en hel del hamrande av samma åsikter.

På natten sattes Doug McIntyre in, och körde ganska länge i vad som då döptes till “Red Eye Radio”. Titeln associerar till de nattliga coast-to-coast-flygningarna och programmet sändes över fler ABC-stationer, bl.a. WABC i New York City.

McIntyre har enorm kunskap om historia och lagar. Kan uttrycka sig och komma med egna intelligenta idéer. Har humor. Han blev min favorit. Nu har han en annan sida; innan radio var Doug manusförfattare för teveserier. Så han kan även den delen av Hollywood. Det kommer inte fram så ofta. Det gör hans jazzintresse, där han både spelade skivor och bjöd i musiker ibland. Trevligt, även om han kunde bli sur och gapa på inringare sent på natten. Doug promotades sedan till morgonvärd under en tid, fick sedan gå tillbaks natt, för att nu åter ha fått köra morgon en längre tid.

Doug följer inte med strömmen och ställer sig inte in. Även om han anstränger sig att göra bra radio. Apropå lobbying så refererade han till politiker med “Bar Codes on their foreheads”. Med “streckkod i pannan” för smidiga betalningar.

Länken går till KABC där man kan lyssna till klipp ur “McIntyre In The Morning”. Där finns också en knapp för att lyssna direkt.

Lyssna

Doug kör morgon måndag till fredag klockan 05 till 09 lokal tid. Vilket är 14 till 18 i Sverige.


Comments are closed.