Prya på radioverkstad

Ståls Radio&TV. De hade butik i Saltsjöbaden och verkstad i Solsidan. I den var jag pryoelev våren 1971. Vi åkte runt i gul folkabuss. Jag hjälpte till att installera TV2-antenner och bära in nya färg-TV-apparater. På verkstaden tittade jag på kopplingsscheman och insåg att det var exakt samma innehåll i flera märken och modeller!

En gång på väg till stan körde vi om en traktor med skopa där fram, just som den svängde vänster in till Fisksätra som börjat byggas då. Det bör ha varit där kyrkan är idag. Höger front på folkabussen, där jag satt, blev intryckt, men inte mer än att mina ben klarade sig. Tack gode Gud. Luckan till handsfacket flög upp och träffade mig precis under näsan. Inga men, mer än mångårig skräck för att åka bil fort. Kanske räddat mig hitills, för jag kör extremt försiktigt. Helst i stora bilar.

Fortfarande kan jag inte låta bli att titta på folks TV-antenner, och kolla vilken som är TV1, TV2, FM,…


Comments are closed.