Policy för läsarkommentarer

Om du skriver i kommentarfältet, så händer inget förrän jag publicerar din text. Skälet är i första hand att jag som ansvarig utgivare ställs inför rätta om något lagförs, samt att skydda mot spam. Nu räknar jag inte med stor trafik på denna blogg, och hitills har alla kommentarer publicerats. Ja, utom då något tiotal spaminlägg. De är på engelska, ger massor med beröm i allmäna ordalag, och vill man ska klicka på medföljande länk.

Dock är ett tredje skäl för refusering, eller strykning i text, det vanliga redaktörsskapet; att upprätthålla god ton samt undvika slagsida. Vad som är god ton bestämmer jag, från fall till fall. Likaså om något skulle upprepas för ofta.

Skälet är att kommentarfält kan leva sina egna liv, och de med avvikande stil/åsikter stöts bort om de känner sig udda. Policyn är att välkomna mångfald.

Om något i texten strukits, så meddelas det i kommentaren. Om hel kommentar refuserats, så meddelas inget. Stavning och grammatik får ni klara själva. (Tror ni jag kan bättre?) Om någon i efterhand vill ha bort sin egen kommentar, så plockar jag bort den i mån av tid och kapacitet.


Comments are closed.